24.10.18

Acte solidari amb Welcome Sense Sostre BCN

'Welcome Sense Sostre Barcelona', un projecte de suport a les persones sense llar

Es tracta d'un espai autogestionat per persones que es troben en situació de sensellarisme, que oferiran un servei a partir del novembre a d'altres que es troben també vivint al carrer.



El centre social autogestionat AureaSocial ha presentat aquest projecte que té com origen una de les propostes que van sortir en una assemblea informativa del centre. La iniciativa estarà gestionada pel grup de treball de l’Assemblea de 'El Poblet'.
'Welcome Sense Sostre Barcelona' començarà a funcionar a partir del mes de novembre a la primera planta del centre social, que es troba al número 263 del carrer de Sardenya. Aquest moment coincideix amb l'enduriment del fred amb l'apropament a l'estació hivernal.
El grup de treball de l’Assemblea de 'El Poblet' està elaborant en aquests moment els protocols i els detalls de l'espai, que hauran de ser ratificats per l'assemblea d'afectats i afectades.
Segons les persones que impulsen el projecte, actualment la incidència de la gentrificació i d'altres problemes socials relacionats amb l'habitatge, l'atur i la falta d'oportunitats fa que la denúncia de les situacions de sensellarisme cobrin més sentit que mai, en una societat en la què "els valors de la solidaritat i el suport mutu encara estan vius, malgrat tot".
AureaSocial desenvolupa la seva tasca en el marc de la Cooperativa Integral Catalana, que s'autodefineix com una "eina per construir contrapoder des de la base, partint de l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa", amb l'objectiu comú de fer un trànsit cap a un escenari de llibertat de consciència, lliure d’autoritat, i d'igualtat de condicions i d’oportunitats.

http://xarxanet.org/social/noticies/welcome-sense-sostre-barcelona 

No hay comentarios:

Publicar un comentario